hem


stadsvapen
         Återgå till
"Vårt kvarter"

Gå till början av sidan

Kommunikationer

Kommunikationer är väldigt viktigt för att få det bekvämt. Jag har många gånger blivit förvånad över hur smidigt det fungerar i Nice. Vad gäller bussar och tåg fungerar detta alldeles utmärk.

bil1

Under sommaren är det mycket trafik i Nice och många gånger är trafiken intensivare än i Sverige, men samtidigt visas ofta stor hänsyn. Däremot kan det vara svårt att hitta parkering under högsäsongen.

parkering
Bara 70 meter från lägenheten finns ett parkeringshus med 24 timmars bevakning. Fungerar mycket bra om man räknar med att använda bilen då och då.

buss5
Det finns ett system av lokalbussar som både kör inne i Nice och till omgivande orter.
Ovan är busstationen inne i centrum där man får byta om man vill upptäcka omgivningarna en dag.

buss4

Det är inte långt från lägenheten till busshållplatserna. Dels finns en hållplats nedanför lägenheten på Boulevarde Gambetta, dels finns hållplats på Rue Bottero ett par kvarter åt stranden till. Med buss 9 och 10 kommer man till centrum och hamnen.

järnvägstat1
Järnvägsstationen i Nice ligger mitt i staden.

järnvägkarta  järnvägstat2

Järnvässtationen ligger bekvämt nära Rue Caffarelli, men med bagage finns det buss från hållplatsen på Gambetta. Frankrike har idag ett bra utbyggt järnvägsnät med många snabbtåg, bl.a. till Paris.

Gå till början av sidan

Parken

Parken Jardin d`Alsace-Lorraine förstärker intrycket av blommornas kvarter. Det är vilsamt att pusta ut i parken och känna svalkan i skuggan från palmerna

parken3

parke1

parken2


Gå till början av sidan

Krogar

Det finns ett rikt utbud av krogar och barer i kvarteret. Vi har inte ännu provat alla men hittills har vi blivit fullt belåtna. Efterhand hoppas vi att både med egna erfarenheter och våra gästers upplevelse kunna ge en bättre vägledning.
krog1

krog2

krog3

korg5

krog6

krog7

krog8

krog9